Caroline Berg

 
 

Djur och - Naturmålare

År 1975 föddes Caroline och växte upp på landet utanför Strängnäs. Tidigt upptäcktes hennes konstnärliga begåvning och så fort hon kunde sitta själv blev hon placerad i sin fars stolsryggsäck och medburen ut på olika jakt- och naturexkursioner.
Efter att ha avslutat gymnasiet lades måleriet åt sidan i några år tills för ca tio år sedan då hon började att återskapa sina naturupplevelser genom måleriet.
Caroline har haft flera kritikerrosade utställningar och har då särskilt berömts för djupet, ljuset och stämningen i tavlorna samt det vilda uttrycket hos djuren. Den stora förebilden är den Holländske konstnären Rien Poortvliet.

Dessa år har resulterat i sju separata utställningar, bl.a. på Galleri Vita Huset i Mariefred, Taxinge slott, Galleri Strängnäs, Galleri Gahnström och Galleri Gamla stan i Eskilstuna.
Dessutom har hon medverkat på mässor i Älvsjö & Sollentuna samt har en stående inbjudan till Art Gallery på Elmiamässan.

Caroline är helt autodidakt, självlärd.

”Att måla vilda djur är en form av artbeskrivning som jag i möjligaste mån vill återge på ett levande, uttrycksfullt och arttypiskt sätt.”

Aktuella utställningar:

*Konstutställning tillsammans med medlemmar från NWA på Öster-Malma 4maj 5maj och 6maj 2012.

*Taxinge slott 21-26 juli 2012 med Vernissage lör 21 juli

Välkomna!

Caroline Berg